Musiikki ja muisti

Esite: Musiikkitoimintaa muistisairaille ja heidän läheisilleen Kanta-Hämeessä

Oman elämäni sävelet - musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hanke

Oman elämäni sävelet on Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen hallinnoima ja STEA:n rahoittama kolmivuotinen hanke. Hanke on alkanut elokuussa 2021 ja toimii koko Kanta-Hämeen alueella. Hankkeessa on kaksi työntekijää.

Hankkeen tavoitteena on levittää tietoisuutta musiikin vaikutuksesta ikääntyneiden ja muistisairaiden hyvinvointiin. Hankkeessa toteutetaan matalan kynnyksen ryhmä-, työpaja- ja vapaaehtoistoimintaa. Hankkeen aikana kehitetään ja tuodaan esiin musiikkipohjaisia työkaluja ja menetelmiä muistisairaan kuntoutukseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Hankkeen kohderyhmää ovat eri-ikäiset muistisairaat ja muistiongelmaiset henkilöt, heidän läheisensä, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijat sekä vapaaehtoiset ja kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Hankkeen musiikkikummina toimii muusikko ja säveltäjä Aili Järvelä.

Tervetuloa mukaan toimintaamme! Kaikki toimintamme on maksutonta.

Oman elämäni sävelet

Ajankohtaista!

Syksyn ryhmätoiminta

Katso tarkemmat tiedot paikkakunnittain Toiminta-välilehdeltä

HÄMEENLINNA:

FORSSA:

HATTULA:

Musiikkitahto

Voit lukea lisää musiikkitahdosta ja Musiikkitahto-menetelmän™ kehittämisen etenemisestä uudelta Musiikkitahto-välilehdeltä

Tiedustelut Musiikkitahtovihkoista ja Musiikkitahtotyöpajoista: tiina.kuopanportti@muistiaina.fi

Musiikkitahtovihko
Kurkien kutsu -elokuvan esiintyjät

Kurkien kutsu -tanssielokuva 

Kurkien kutsu tehtiin Myrskyryhmän kanssa yhteistyössä syksyllä 2022 Hämeenlinnassa. Esiintyjinä ja ideoijina elokuvassa olivat Muistiyhdistyksen Muistijengin jäsenet, joilla ei ollut aiempaa kokemusta tanssielokuvan teosta. Elokuva kiertää nyt maailmaa. Katso elokuva täältä.

Musiikki parantaa aivoterveyttä -kampanja

Aivoviikolla (13.-19.3.) maaliskuussa 2023 jatkamme Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen perinteistä Musiikki parantaa aivoterveyttä -kampanjaa. Kampanjan teemana on "Ajattele aivojasi, mieti muistiasi". Tänä vuonna kampanjassa ovat mukana Samae Koskinen, Aili Järvela, Pandora ja Lost Society.  Lue artistien haastattelut täältä! Edellisten vuosien Musiikki parantaa aivoterveyttä -kampanjoista löydät lisätietoa täältä: Musiikki parantaa aivoterveyttä – Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry (muistiaina.fi) 

juliste Samae Koskinen
Kuva: Kristian StierncreutzPoster desing: Ville Tarhala 
Juliste Lost Society
Kuva: Sam JamsenPoster desing: Ville Tarhala 
Juliste Aili Järvelä
Kuva: Ulla NikulaPoster desing: Ville Tarhala 
Juliste Pandora
Kuva: Jonas Bilberg  Poster desing: Ville Tarhala 

Lue Marika Kivistön blogikirjoitus Laurea Journal:ssa:

Muistisairauden myötä lopulta katoavat sanat, ei ihminen - musiikkimuistot auttavat eheytymään

https://journal.laurea.fi/muistisairauden-myota-lopulta-katoavat-sanat-ei-ihminen-musiikkimuistot-auttavat-eheytymaan/#f6a4327b

Jäsenetu Musiikkiteatteri Spektrillä

Musiikkiteatteri Spektri tarjoaa Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen jäsenille jäsenedun: -10 % Spektrin kurssimaksuista! Spektri on perustanut Ihanat ikivihreät -lauluryhmän, jossa pääsee yhdessä laulamaan eri vuosikymmenten musiikkia. 

P.S. Yhdistyksemme jäsenenä voit pyytää meiltä sähköpostilla tai puhelimitse jäsenetuun oikeuttavaa koodia, joka annetaan kurssipaikkaa varattessa.

Hankkeessa tapahtuu

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!