Riihimäen tapahtumat

Loppi: Virtaa vertaisuudesta

Ryhmä on tarkoitettu heille, joilla hoidettava asuu kotona ja joita omaishoitajuus akuutisti koskettaa. Hanke järjestää hoidettaville ohjelmaa viereisessä tilassa.

Yhteistyössä OmaisOiva:n kanssa

Kuntala, Yhdistie 5, Loppi

Tiistaisin 6.2., 5.3., 2.4., 7.5., klo 13:00

Menneet tapahtumat:

Ratamo-kirjastoihin musiikkitahtopisteet

Oman elämäni sävelet - hanke on pystyttämässä Kanta-Hämeen kirjastoihin musiikkitahtopisteet, mistä jokainen saa oman musiikkitahtovihon. Marraskuun lopussa olemme Ratamo-kirjastoissa. Tähän yhteydessä järjestämme musiikkitahtotyöpaja, josta saat tietoja ja opastusta miten kirjaat ylös omaa musiikkitahtoa. Tervetuloa, tilaisuudet ovat avoin kaikille.


Maanantiana 27.11. klo 10.00-11:00 Riihimäen kaupunginkirjasto

Maanantiana 27.11. klo 12.00-13:00 Hausjärven kirjasto

Keskiviikkona 29.11. klo 14.00-15:00 Lopen kirjasto


Suu­ren suo­sion saa­vut­ta­nut Mum­mo­dis­ko per­jan­tai­na 10.11. Riihimäellä


Viime vuoden suuren menestyksen jälkeen Mummodisko palaa Riihimäelle. Riihimäen kaupunki yhdessä Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:n kanssa järjestävät tapahtuman tällä kertaa Urheilutalossa, isommassa tilassa, jonka suuren kapasiteetin toivomme mahdollistavan kaikkien tanssimaan haluavien isoisien ja mummojen toivottamisen tervetulleeksi. “Viime kerran suuren suosion jälkeen emme halunneet tänä vuonna säästellä, vaan varasimme reilusti isomman tilan”, kertoo Lyti Aaltonen, Riihimäen Kaupungin kulttuurituottaja.

Kolmantena järjestäjänä on Kotokartanosäätiö ja tapahtumaa tukee OP Etelä Häme. Myös Punainen Risti ja Hyria ovat mukana yhteistyökumppanina tässä tuotannossa. Mummodisko palaa tutulla tavallansa: tilaisuudessa esiintyy Meiju Suvas, tilaisuuden juontaa Tuija Piepponen ja dj Mikko Haapalainen soittaa vanhaa musiikkia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Jotta ikäihmisten osallistuminen olisi helpompaa, on järjestetty bussi, joka kulkee ympäri Riihimäkeä ennen tapahtumaa ja hakee halukkaat Urheilutaloon.

Oman elämäni sävelet - hanke Kanta-Hämeen Muistiyhdistykseltä tuottaa Mummodiskon osana toimintaansa, jossa edistetään musiikin aivoterveyttä parantavia vaikutuksia tapahtumissa ja ryhmissä. Hanke pyrkii lisäämään tietoutta musiikin mahdollisuuksista muistisairauksien ennaltaehkäisyssä ja sairastuneiden kuntoutuksessa. "Tällaisen toiminnan pitäisi olla osa vanhusten arkea. Yhdessäoloa muiden kanssa, tanssimista ja nauramista turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä", sanoo hankevastaava Jorge Martín.

Mummodiskon sisällön tuottaa Mummodisko ry, ja sen muoto on "Tule sellaisena kuin olet ja ole sen ikäinen kuin tunnet olevasi!". Vanhustyön ammattilaiset Mikko Haapalainen ja Joni Tammisalo käynnistivät tämän projektin, ja isoa yleisöä on ollut saavutettu ympäri Suomea.

 Lisätiedot

Lyti Aaltonen
vs. vastaava kulttuurituottaja
p. 040 672 9439
Riihimäen kaupunki

 Jorge Martín
hankevastaava
p. 044 775 4455
Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hanke
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry


Muistimessu Riihimäellä

Tiistaina 14.3. klo 13 Riihimäen keskuskirkossa


Messun jälkeen kahvit ja Muistiyhdistyksen toiminnan esittelyä Kirkkopuiston seurakuntakodissa.

Musiikkitahtotyöpajat Riksulassa

Riksulassa (Riihimäen Matkakeskus) pääset alkusyksystä laatimaan oman Musiikkitahtosi, kun  järjestämme kolmen kerran sarjan Musiikkitahtotyöpajoja elo-syyskuun vaihteessa: 25.8., 1.9. ja 8.9. klo 10-11.30.

Työpajoissa muistellaan, jaetaan musiikkimuistoja, kuunnellaan musiikkia, lauletaan ja kirjataan tärkeimmät muistot ja kappaleet ylös.

Voit osallistua yhteen tai kaikkiin työpajoihin. Musiikkitahto muotoutuu vähitellen, joten useampaan työpajaan osallistuminen on suositus!

Mummodisko

Järjestämme Muistiviikon tiistaina 20.9. klo 14-16 Mummodiskon Riihimäen Teatterihotellilla yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Mummodiskossa esiintyy Meiju Suvas ja juontajana toimii Tuija Piepponen. Levyjä pyörittää DJ Mikko Haapalainen.

Mummodiskon kahvion järjestää Teatterihotelli. Järjestät ja sponsorit tuovat paikalle esittelypisteensä. Osallistu myös Muistiyhdistyksen arvontaa - palkintona teatterilippuja!

Yhteistyössä: Rengon Säästöpankkisäätiö, Riihimäen kaupunki, Kotokartanosäätiö, Hyria, OmaisOiva Riihimäki, Kanta-Hämeen Muistiluotsi